28.4.14

LA SETMANA CULTURAL I ELS JOCS TRADICIONALS

Per Sant Jordi, a l'escola Riu Clar, vam celebrar la setmana cultural, des del mateix dimecres 23, on va tenir lloc la celebració del certamen literari,  fins al divendres 25.

Aquesta Setmana Cultural ens vam decantar per treballar un tema moooooolt divertit i amb el que tots els nens i nenes ens ho vam passar molt, però que  molt, molt bé: ELS JOCS TRADICIONALS.

Vam aprendre molts jocs nous: el pica-paret, les xapes, la xarranca, la cadira, el cercolet, arrancar cebes, terra-mar-aire, cursa de sacs...

Tots els jocs que vam *treballar*són molt antics. Els nostres pares/mares i fins i tot el nostres avis/es ja hi jugaven.
Per jugar a aquestos jocs no fa falta ni televisió, ni ordinadors, ni tablets, ni psp's... tan sols una colla d'amics i amigues i ganes de disfrutar tots junts.

Sabeu què? Ara a l'hora del pati, els nens i nens de l'escola, aprofitem per practicar alguns d'aquestos jocs.

Aquí us deixem un recull de fotografies on podreu veure lo bé que ens ho vam passar.
Si voleu baixar-vos alguna d'aquestes fotografies només us cal clicar damunt d'AQUÍ


24.4.14

ACTIVITATS BIBLIOTECA: INTERCANVI DE LLIBRES PER SANT JORDI!!!

Des de la Biblioteca de l'escola Riu Clar s'organitza l'activitat d'ntercanvi de llibres per tal de que tots els nens i nens de l'escola  tinguem un llibre o conte el dia de Sant Jordi..

El primer tast d'aquesta activitat es va fer el curs passat i va tenir tant d'èxit que no vam poder deixar passar de llarg la diada sense repetrir-la.

Si en voleu recordar els entrellats de l'activitat nomes us cal clicar AQUÍ i si a més a més, voleu veure totes les fotografies que hem fet, a banda de les que hem penjat a sota com a mostra, torneu a clicar, però aquesta vegada,  AQUÍ





PREMIS LITERARIS SANT JORDI 2014

Aquí us deixem els dibuixos d'educació infantil i les redaccions de primària, que van guanyar el premi literari Sant Jordi d'aquest any 2014.

Des del blog de l'escola només ens queda animar-vos a seguir-ho fent aií de bé per al proper curs i dir-los-hi a les guanyadores:

MOOOOOOOOLTÍSSIMES FELICITATS!!!!!!

(Si voleu el tamany més gran per a poder-ho llegir cliqueu al damunt de cada document o bé AQUÍ)

INFANTIL



 


PRIMÀRIA



 




 

 

23.4.14

SANT JORDI 2014

Avui a l'escola Riu Clar ha tingut lloc l'entrega de premis del certamen literari de Sant Jordi.

L'acte ha començat amb la representació d'una obra de teatre anomenada: " EN BUSCA DEL DRAC" a càrrec dels alumnes de 6è B de l'escola, sota la direcció de l'Anna Sabaté. Han estat magnífics i és que estan fets uns sants "ARTISTASSOS" amb majúscules.

Els artistes de 6èB
(Mes fotos de l'obra de teatre AQUÍ)

En relació a les redaccions us direm que, aquesta vegada, el jurat ho ha tingut molt difícil a l'hora de deliberar qui eren els guanyadors/es.
Segons "xafarderies" que ens han arribat, van estar tancats llegint, rellegint i decidint hores i hores, dies i dies i... es que de cada any la cosa va costant més, perquè els escriptor/es de Riu Clar van millorant. ;-)

Aquí us deixem una foto i els noms de tots els guanyadors/es del certamen Sant Jordi 2014.

Guanayadors/es del certamen literari Sant Jordi 2014


GUANYADORS/ES DELS PREMIS LITERARIS ST.JORDI 2014

P3-   Douae El Issaoui.
P4-   Dounia Rahoti.
P5A- Mariam Rechaki.
P5B- Israe El Badri.

1r-    Nadia Mimouni.
2nA- Alba Lozáno.
2nB- Isabela González.

3r-    Carla Cernea.
4t-    Wissal El Jabri.

5è-   Sara Ramírez.
6èA- Nora Bourdarbala.
6èB- Nadia Eladdóuti.

Si cliqueu damunt ENLLAÇ, hi trobareu les fotos de cada gunayador/a per separat, així, si  us les voleu baixar i guardar-vos-les per tenir-ne un record, ho podreu fer sense cap problema.






7.4.14

I ENCARA MÉS XERRADES!!!!

Avui ens han fet la xerrada una represenatacio dels jugadors del Club Gimnàstic de Tarragona, l'equip de futbol de la nostra ciutat.

En Xisco Campos, capità i defensa, en Tomeu Nadal, porter, en Javi Martínez, defensa i en David Mateos Rocha, centrecampista, ens han explicat  forces coses relacionades amb el món del futbol tot contestant-nos a totes les preguntes que els hi anàvem fet,  que han estat, no moltes, sino  moltíssimes, no hem parat amb tota l'estona d'aixecar la ma.



Alguns de nosaltres els hi hem fet alguna que altra pregunta un tant compromesa, per exemple, quin era, per a cada un d'ells, el millor jugador, en Messi o el Ronaldo i... s'han mullat!

Hem vist que això de ser jugador de futbol, no és ni tan fàcil, ni tan divertit com sembla.

Per arribar a jugar al futbol professional no en hi ha prou amb ser un bon jugador, cal ser dels millors i cal entrenar matí, tarda i... quan no entrenen,  juguen, es a dir, que no paren de treballar. A més a més la seva "vida professional" no és molt llarga, per això molts d'ells no tan sols juguen a futbol, sinó que al mateix temps, estudien per tal de treballar un cop pleguin del seu treball de futbolistes.

Ara estan molt enfeinats i treballant de valent per tal de tornar al nostre equip al lloc on es mereix: a 2ª A i després,  a 1ª.
Quasi, quasi ja ho han aconseguit, només els hi falten 4 puntets de res. ANIMS NÀSTIC!!!! AIXÒ JA ESTÀ FET!!!

Per acabar, ens han signat autògrafs a tots i han sortit al pati per tal de jugar una estoneta amb tots nosaltres.









I sabeu què??? Ens han portat regals i a més a més entrades per tal de que tots puguem anar al camp a veure'ls jugar i on aprofitarem per fer força cridoira tot animant-los, cosa que farem sense parar, ja que a partir d'avui ,  els nens i nens de l'escola Riu Clar ens declarem "fans incondicionals" del Nàstic

GRÀCIES PER VISITAR-NOS CAMPIONS!!!!
SOU ELS MILLORS!!!!

(Més fotos AQUÍ)





SEGUIM AMB EL CICLE DE XERRADES ORGANITZADES PER LA BIBLIOTECA

Ja ho veieu, no parem...

Tot i que aquesta activitat acaba de començar,  ja han vingut a la nostra escola força gent a explicar-nos coses relacionades amb els seus oficis...

La setmana passada vam tenir entre nosaltres a una representació dels MOSSOS D'ESQUADRA. 
Ens van explicar tot allò important relacionat amb el seu treball.


Ells s'encarreguen de que tots nosaltres estem segurs tan a casa com a fora, son ells els encarregats de vetllar per la seguretat de tots i cada un de nosaltres Tenen competències plenes en seguretat ciutadana, investigació, trànsit, ordre públic i policia administrativa.
Com que aquestes tasques son molt importants, els homes i dones que el formen part d'aquest cos, requereixen tenir un alt grau de formació i si volem arribar a ser-ho ens caldrà estudiar molt però que molt.
 ;-)

Aprofitem per a dir-vos, que si algun dia necessiteu dels seus serveis només us cal trucar a emergències marcant el número 112.

MOSSOS de Tarragona...

 Moltíssimes gràcies per haver compartit una estoneta amb nosaltres i per cuidar-nos sempre!!!