29.3.10

El PLA D'ENTORN ens convida al teatre ;-)

El passat dimecres 24 de març els nens i nenes de l’escola Riu Clar de cicle inicial i mitjà, convidats pel pla d’entorn, vam anar al Centre Cívic de Torreforta a veure una obra de teatre: “Pinotxo”.

L’obra explicava el conte del Pinotxo i es titulava "Pinotxo, bric à brac" però amb alguna que d’altre cosa diferent a la historia que tots coneixem. Si voleu saber quina és, només us cal preguntar als vostres fills… ;-)
En la història que nosaltres vam veure, dos comediants es mouen entremig d’estris i capses apilades desordenadament i quan agafen els objectes, aquests esdevenen màgicament vius convertint-se en una casa, les orelles d’un ase, en un monstre marí, el nas d’en Pinotxo que creix quan diu mentides… A través de la narració i de la manipulació dels objectes, van recreant les imatges que ens situen en els paisatges de la història, cada detall porta a crear una atmosfera màgica on nosaltres completavem les imatges a partir de la nostra imaginació.



Si voleu veure les fotografies una per una o baixar-vos-les, només us cal clicar AQUÍ

Els nens de cicle superior també van ser convidats pel pla d’entorn, però ells van anar a veure una obra de teatre més apropiada, ja se sap son els “grans”... la seva obra es titulava: "Titiritriki".
L'obra explicava com un vell carro de comediants arriba al poble tot rememorant l‘ús del teatre del segle XVI. Estirant del carro hi ha un músic i dos còmics ambulants, amb ells van recorrent el món explicant contes, llegendes i històries recollides a les terres de Lleida.
Aquest grup d’artistes ambulants es disposa a esprémer tot el seu talent (i en el seu defecte tot el seu ofici) per satisfer el públic que s’acosta a veure la representació.